Udo's Choice® Udo's Oil™ 3 6 9 Blend

Udo's Oil™ 369 Blend je olje, ki zagotavlja omega-3 in omega-6 maščobne kisline. Naše telo te kisline potrebuje, a jih ne more samo proizvajati. Omega maščobne kisline igrajo pomembno vlogo pri našem zdravju. Po več letih raziskav na področju maščob in olj, je priznani nutricionist Udo Erasmus zasnoval edinstveno vegetarijansko mešanico olj. Avtor revolucionarnega dela ''Fats that Heal, Fats that Kill'' Udo Erasmus je razvil mešanico olj Udo's Oil™ 369, katere osnova so omega 3 maščobne kisline. To organsko, nerafinirano olje iz rastlinskih izvlečkov je zasnovano tako, da zagotavlja idealno razmerje 2:1 omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Ta mešanica olj ne vsebuje ''slabih'' maščob, ki se jih moramo izogibati, ampak le ''dobre'' maščobe, ki jih potrebujemo.

Zakaj potrebujemo razmerje 2:1?

Povprečna zahodna dieta vsebuje veliko preveč omega 6 maščobnih kislin in veliko premalo omega 3 maščobnih kislin, zato večina od nas ne dobi ustreznega razmerja pomembnih maščobnih kislin. Olje iz nobenih semen ali plodov nas ne priskrbi z idealnim razmerjem omega maščobnih kislin. Udova raziskava je pokazala, da so mešanice rastlinskih olj konstantno bogatejše z omega 3 kot z omega 6 maščobnimi kislinami, in to v razmerju 2:1, ki se tudi nahaja v Udo's Oil™ 369 Blend.

Udo's Oil™ 369 Blend je nerafinirano, sveže stiskano olje, z najnovejšo tehnologijo, pri nižjih temperaturah, manjši svetlobi in v okolju brez kisika, da se optimizira svežina in zagotovi maksimalna prehrambna vrednost.Izdeluje se iz 100% obnovljivih sestavin, ki bazirajo na rastlinah.

Kako uporabljam Udo's Oil™ 369 Blend?

Priporočamo, da dnevno zaužijete 2 žlici olja (30 ml). Olje lahko dodate v smoothie, jogurt, solato, namaz, omako, k sveži ali kuhani zelenjavi, juhi ter k vsem vašim najljubšim jedem, ki so le-te že kuhane. Olja ne segrevajte ali uporabljajte za kuhanje, ker bi se poškodovale občutljive pomembne maščobne kisline.

Koristi

  • Izvor omega 3 in omega 6 večkratno nenasičene maščobne kisline
  • Vsako zaužitje 30 ml olja nam zagotovi 13 gramov omega 3 in 6 gramov omega 6 maščobnih kislin

Značilnosti

  • Ta večkrat nagrajena meščanica olj je narejena iz sveže stiskanih organskih, nerafiniranih olj lana, sončničnih semen, sezama, trobentic, organskega kokosa, riževih otrobov, organskega sojinega lecitina in tokoferol (vitamin E), ki ni gensko spremenjen
  • Vse sestavine so stiskane pri nizki temperaturi, majhni svetlobi ter v okolju brez kisika. Olje je nato skrbno zapakirano v stekleno rjavo embalažo, vse skupaj pa se nahaja v škatlici za boljšo zaščito
  • Certifikat s strani QAI, ki garantira organsko obdelavo
  • Vse sestavine v Udo's Oil™ 369 Blend se temeljito testirajo glede kvalitete ter se predelujejo v skaldu dobor proizvodno prakso (GMP)
  • Ima bogat okus, ki spominja na oreščke
  • Uporablja se lahko v solatah, solatnih prelivih, smoothie-jih, omakah in vseh vaših najljubših jedeh, ko so le-te že kuhane
  • Olje ne uporabljajte za kuhanje, saj neposredna vročina manjša zdravilne lastnosti pomembnih maščobnih kislin

Sestavine:

Olje lanenega semena*, sončnično olje*, sezamovo olje*, kokosovo olje*, svetlinovo olje*, olje riževih otrobov*, sojin lecitin*, olje ovsenih otrobov*, mešani tekoferoli**.
*organsko
**ni grensko predelano

Pakiranje: 500 ml
Serija in rok uporabe: odtisnjena na embalaži

Priporočeni dnevni odmerek:

2 žlici (30 ml) skupaj z obrokom. Motna plast na olju je značilna za to olje. Pred vsako uporabo steklenico rahlo pretresite.

Količine v enem serviranju:
Serviramo 2 žlici (30 ml)

Prehransko dopolnilo:
Uživanje olja ne sme biti nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno hrano.

Opozorilo: shranjevati nedosegljivo otrokom!
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Za optimalno svežino, hranite izdelek v hladilniku! Olja ne pogrevajte ali uporabljajte pri cvrenju. Olje porabiti v 8 tednih od prve uporabe.

Vrednosti

pri %dnevnih enem serviranju vrednosti Kalorije 240
Maščobe 27 g 42 % nasičene 3 g
+ Trans 0 g 15 %
polinenasičene maščobne kisline 19 g
omega-6 6 g
omega-3 13 g
pononenasičene maščobne kisline
Holesterol 0 mg 0 %
Natrij 0 mg 0 %
Kalij 0 mg 0 %
Ogljikovi hidrati 0 g 0 %
vlakna 0 g
sladkorji 0 g
Proteini 0,4 g
Vitamin A 0 %
Vitamin C 0 %
Kalcij 0 %
Železo 2 %

*odstotek dnevnih vrednosti temelji na dieti 2000 kalorij

Proizvajalec: Flora, Manufacturing & Distributing Ltd., Canada
Uvoznik: Flora d.o.o., Trg 1, Rogatec

© FLORA d.o.o. Vse pravice pridržane
izdelava spletnih strani